Spring til indhold

Anbefalinger i forbindelse med skovbrande i det nordvestlige Spanien

16.10.2017  15:04
Regionerne Galicien og Asturien i det nordvestlige Spanien er i disse dage hårdt ramt af skovbrande.

Der er i skrivende stund flere end 60 aktive skovbrande i Galicien omkring byerne Vigo og Pontevedra og i provinserne Lugo og Ourense. Brandene er flere steder meget tæt på beboede områder, hvor befolkningerne er blevet evakueret. Brandene har indtil videre kostet fire mennesker livet og såret over 20. I Asturien er der over 30 aktive skovbrande

Rejsende i området anbefales at holde sig væk fra de ramte zoner og ikke forsøge at krydse mellem brandzoner, da ilden i allerede slukkede områder hurtigt kan opstå igen og brede sig hastigt pga. den tørre skovbund, de varme temperaturer og den hårde vind.

Det anbefales, at man følger de regionale myndigheders råd og følger med på officielle kanaler og i lokale medier for at få oplysninger om, hvordan situationen udvikler sig.

For Galicien kan man med fordel følge regionalregeringens meldinger på Twitter og den lokale avis La Voz de Galicia (begge på spansk).

For Asturien kan man følge det regionale alarmberedskab på Twitter og den lokale avis La Nueva España (begge på spansk).