Spring til indhold

Nyheder

Her kan du læse nyheder fra Eksportrådet
 • Samuelsen til Arktisk Råd: bæredygtig økonomisk udvikling er afgørende.
  07.05.2019

  Udenrigsminister Anders Samuelsen deltager i dag i Arktisk Råds ministermøde i Rovaniemi i det nordlige Finland. På mødet deltager alle udenrigsministrene fra de 8 arktiske stater samt repræsentanter for de oprindelige folk. Udenrigsministeren mødes desuden med USA’s udenrigsminister, Mike Pompeo.

 • Ny undersøgelse placerer Danmark i top 5, når det gælder indflydelse i EU
  02.05.2019

  En ny undersøgelse fra Göteborg Universitet viser, at Danmark er blandt de øvrige EU-medlemslandes mest foretrukne samarbejdspartnere, og at dansk indflydelse i EU’s ministerråd ligger klart over, hvad vores størrelse i sig selv berettiger til.

 • Politisk boost til Danmarks kreative erhverv
  01.05.2019

  De kreative erhverv skal fortsat være stærke og sætte deres betydelige aftryk på samfundsøkonomien.

 • Vareeksporten faldt 4,2 pct. i februar. Årsstigningstakten steg til 2,5 pct.
  09.04.2019

 • Danmark indgår et treårigt myndighedssamarbejde på havvind med Indien
  06.03.2019

  Danmark og Indien har i dag underskrevet et treårigt myndighedssamarbejde, hvor Energistyrelsen skal understøtte de indiske myndigheder med at igangsætte og udvikle den indiske sektor for havvind.

 • Samuelsen inden møde med Maas: EU skal have flere udenrigspolitiske muskler
  06.03.2019

  Udenrigsminister Anders Samuelsen mødes i dag med sin tyske kollega Heiko Maas i Berlin. På mødet skal de to udenrigsministre blandt andet drøfte en række europa- og sikkerhedspolitiske spørgsmål af fælles interesse, bl.a. den strategiske dagsorden for EU, Rule of Law, migration, handelspolitik, Ukraine  mv.  samt også det bilaterale forhold som optakt til det fælles kulturelle Venskabsår i 2020.Udenrigsminister Anders Samuelsen mødes i dag med sin tyske kollega Heiko Maas i Berlin. På mødet skal de to udenrigsministre blandt andet drøfte en række europa- og sikkerhedspolitiske spørgsmål af fælles interesse, bl.a. den strategiske dagsorden for EU, Rule of Law, migration, handelspolitik, Ukraine  mv.  samt også det bilaterale forhold som optakt til det fælles kulturelle Venskabsår i 2020.

 • Voldshandlingsplan: Behov for nytænkning af indsatsen
  05.03.2019

  Regeringen offentliggør i dag en ny handlingsplan til bekæmpelse af psykisk og fysisk vold i nære relationer. Og tallene viser, at der er behov for nytænkning. Antallet af kvinder, der har været udsat for fysisk partnervold, ligger på samme niveau som i 2005 og for mænd er antallet steget i samme periode. Unge er særligt udsatte for vold i deres parforhold, og der er behov for øget fokus på psykisk vold, som er dobbelt så udbredt om fysisk vold.

 • Gode, globale historier søger formidlere - er det dig?
  13.02.2019

  Har du en god historie at fortælle danskerne fra verdens udviklings- og vækstlande? Og kan du bruge nye fortælleformer til at nå målgrupper, der ikke i forvejen er interesserede i forholdene i de dele af verden? Så søg Udenrigsministeriets Oplysningspulje. Næste deadline er mandag d. 1. april.

 • Vareeksporten december 2018 og hele 2018
  11.02.2019

  Vareeksporten faldt 3,5 pct. i december. Væksten i hele 2018 var 0,7 pct.

 • Rigsfællesskabet på erhvervsfremstød i Canada
  07.02.2019

  En stor dansk-grønlandsk delegation med Hans Kongelige Højhed Kronprinsen i spidsen skal fremme Grønlands erhvervsliv på den årlige PDAC messe i Toronto, Canada. Messen, der er en af verdens førende råstofmesser inden for mineralindustrien, tiltrækker op mod 26.000 gæster fra 125 lande. H.K.H. Kronprinsen vil også benytte besøget til at fremme dansk arkitektur, der nyder stor succes i Toronto.

Vis filtreringsmuligheder
Filter

PERIODE

Fra
Til
FRITEKST
Vis liste