Spring til indhold

Regeringen vil booste dansk eksport: Lancerer ny strategi for økonomisk diplomati

15.03.2018  07:00
Med en ny strategi for økonomisk diplomati vil regeringen bidrage til vækst og beskæftigelse i Danmark. Vejen skal banes for øget eksport og tiltrækning af flere investeringer til Danmark.

Regeringen lancerer i dag en ny strategi for økonomisk diplomati. Gennem eksport og flere udenlandske investeringer, skal vi skabe vækst og beskæftigelse her i Danmark.
Det økonomiske diplomati skal tackle udfordringerne med de protektionistiske strømninger, vi ser over hele verden i dag. Danske virksomheders adgang til de globale markeder kan blive nemmere med et stærkt økonomisk diplomati i ryggen

”Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er for regeringen, at hjælpe danske virksomheder med at nedbryde barrierer ude i verden og få adgang til nye markeder. Det gør vi bl.a. gennem en aktiv handelspolitik, hvor vi arbejder for indgåelse af nye frihandelsaftaler gennem EU og et styrket samarbejde med lokale myndigheder på udvalgte vækstmarkeder. Samtidig øger vi indsatsen for at få flere vækstvirksomheder ud på eksportmarkederne. Det skal bl.a. ske ved at få flere danske virksomheder til at udnytte det globale markedspotentiale inden for e-handel,” siger udenrigsminister Anders Samuelsen. 

FN’s verdensmål om bl.a. at afskaffe fattigdom og bekæmpe klima foran dringer udstikker kursen frem mod 2030. Regeringen har derfor et stærkt fokus på at mobilisere investeringer og løsninger, der kan bidrage til at indfri verdensmålene, samtidig med at det kan skabe vækst for danske virksomheder.

”Der er brug for en mere bæredygtig global udvikling. Danske virksomheder har stærke, bæredygtige løsninger, der kan gøre en forskel og bidrage til at levere på verdensmålene. Virksomhederneskal udnytte, at det er god forretning at gøre en forskel. Samtidig er det vigtigt at bidrage til at udvikle markeder i udviklingslandene. Fremtiden for Afrikas unge ligger ikke i Europa. Den skabes gennem økonomisk udvikling i lande som Ghana, Kenya og Nigeria. Vi har stærke netværk ude i landene og internationalt. Dem bruger vi aktivt til at fremme danske løsninger på nye markeder,” siger minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.

Strategien indeholder fem målsætninger:

  • Sikre gunstige internationale rammevilkår
  • Bidrage til øget eksport og større markedsandele for dansk erhvervsliv
  • Udvikle flere vækstvirksomheder gennem internationalisering
  • Tiltrække flere investeringer til Danmark
  • Styrke den danske førerposition inden for innovation og digital omstilling

Strategien for økonomisk diplomati skal ses i sammenhæng med regeringens udenrigs- og
sikkerhedspolitiske strategi og den udviklingspolitiske og humanitære strategi. 


Læs regeringens strategi for økonomisk diplomati:

https://thetradecouncil.dk/om-os/strategi