Spring til indhold

Praktikophold

Ambassaden i Madrid og Danmarks Handelskontor i Barcelona søger hvert halve år studerende til praktikophold af seks måneders varighed. Stillingerne vil blive slået op her på siden under 'Nyheder'

Vi tilbyder fem praktikantstillinger på de danske repræsentationer i Spanien af hver 6 måneders varighed med start i januar og juli:

  • 2 stillinger i handelsafdelingen på Danmarks Ambassade i Madrid
  • 1 stilling i den politiske afdeling på Danmarks ambassade i Madrid
  • 2 stillinger på Danmarks Handelskontor i Barcelona

Stillingerne vil blive slået op her på hjemmesiden under 'Nyheder' i begyndelsen af hhv. foråret og efteråret.

Ambassaden i Madrid er Danmarks officielle repræsentation i Spanien. Vores primære opgave er at varetage Danmarks og danskernes interesser i Spanien. Handelsafdelingen på ambassaden og handelskontoret i Barcelona arbejder med at hjælpe danske virksomheder i deres eksportaktiviteter og internationalisering på det spanske marked.

Hvad enten du kommer til Madrid eller Barcelona, vil du under praktikopholdet få mulighed for i praksis at prøve dine kompetencer af på en spændende arbejdsplads og bo i en af Europas mest interessante storbyer.

Hvis du har spørgsmål om at være praktikant i handelsafdelingen i Madrid, er du velkommen til at kontakte handelsråd Lars Gade Holm, tlf. +34 91 431 8445 / laghol@um.dk.

Hvis du skulle have yderligere spørgsmål om at være praktikant i den politiske afdeling og afdelingen for kultur og information, er du velkommen til at kontakte ambassaderåd Laura Thorborg på +34 91 431 8445 / lautho@um.dk .

Har du spørgsmål til praktikstillingerne på handelskontoret i Barcelona, er du velkommen til at kontakte handelschef Narcis Margall, tlf. +34 93 487 5486 / narmar@um.dk .

 

Aftaleforhold og løn

Praktikantstillingerne er ulønnede, men ambassaden/handelskontoret udbetaler en månedlig kompensation svarende til ca. 3.000 kr. til at dække dokumenterede omkostninger til husleje, transport mv. Den ugentlige arbejdstid er 37 timer inkl. 30 min. frokostpause. Praktikanterne kan afholde to dages ferie pr. måneds praktik, og afholdelsen aftales med den relevante afdeling.

Det overordnede formål med praktikopholdet er at bidrage til din udvikling og uddannelse. Hvis uddannelsesinstitutionen giver mulighed for meritoverførsel, vil opholdet blive tilrettelagt på en måde, der sikrer dette. Accepterer dit uddannelsessted ikke meritoverførsel, er det ambassadens ansvar sammen med dig at tilrettelægge praktikforløbet, så det bliver relevant for din studieplan, samtidig med at det er relevant og nyttigt set i relation til ambassadens funktion og virke.