Spring til indhold

Oftest stillede spørgsmål vedr. indrejse til Spanien

Ambassaden modtager i øjeblikket mange henvendelser vedr. rejse til Spanien. I den forbindelse har ambassaden samlet en række svar på de oftest stillede spørgsmål

Min ægtefælle/partner er spansk - kan jeg komme ind i Spanien?

Ja. Par af spanske statsborgere kan rejse ind i Spanien, så længe de kan dokumentere, at de er et par (at de er gift, eller er i et registreret partnerskab). Det gælder dog kun, hvis formålet er, at rejse ind i landet sammen med den spanske ægtefælle eller partner, eller hvis det er for at bo sammen med den pågældende person, der allerede opholder sig i Spanien.

Vil jeg som en del af et flypersonale eller en maritim besætning kunne komme ind i landet?

Ja, maritim besætning og flypersonale er tilladt indrejse til Spanien, forudsat at de kan dokumentere dette formål.

Kan jeg tage til Spanien for at tilse min ejendom eller opholdssted?

Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at rejse ind i Spanien for at besøge anden ejendom/opholdssted, hvis du ikke har opholdstilladelse.

Kan jeg komme ind i Spanien for at hente mine ejendele eller andet lign?

Nej, i tilfælde af, at en person har deres ejendele i Spanien, men ikke har bopæl i Spanien, kan vedkommende ikke komme ind i landet, før de spanske myndigheder tillader det.

Kan jeg komme ind i Spanien med min opholdstilladelse?

Kun borgere med spansk opholdstilladelse kan komme ind i Spanien. Et NIE som ikke-fastboende i Spanien, er ikke et gyldigt dokument til indrejse i Spanien.

Kan jeg tage på ferie til Spanien?

Nej, på nuværende tidspunkt er turistrejser ikke tilladt. For spørgsmål vedr. flyrejser, ombookning eller andet lignende, henviser ambassaden til at dette gøres i dialog med det pågældende rejsebureau, fly- eller forsikirngsselskab.

 

For spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af anerkendelsesværdige formål og erhvervsrejser til Spanien, har det spanske udenrigsministerium oprettet en særlig hotline på tlf. +34 911 252 122. Hvis du er i tvivl eller har brug for yderligere hjælp, så kontakt ambassaden i Madrid.