Spring til indhold

Indrejse i Fyrstedømmet Andorra

Fra d. 29 juli tillader Fyrstedømmet Andorra indrejse for statsborgere og EU-borgere, samt for borgere fra Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, UK, San Marino, Schweiz og Vatikanstaten uden at der kræves et anerkendelsesværdigt formål og uden at skulle gennemføre en hjemmekarantæne.

Hjemmekarantæne:

Et lovdekret af 29. juli fastsætter særlige tiltag vedr. hjemmekarantæne for at forebygge nye smittetilfælde. Iht. den aktuelle epidemilogiske situation, fastsætter dekretet, at følgende personer skal gennemføre en hjemmekarantæne på 15 dage ved indrejse i Andorra:

- (a) Alle borgere som indrejser i Andorra efter ophold i et land uden for EU, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, UK, San Merino, Schweiz og Vatikanstaten.

- (b) Borgere, der rejser ind i Andorra fra et land, som sundhedsministeriet anser for et risikoområde, eller fra områder, hvor den epidemilogiske situation anses for at udgøre en stor risiko for smittespredning

  
Obligatorisk hjemmekarantæne kan ophæves eller undgås i nedenstående tilfælde:

For personer, som ved indrejse i Andorra kan fremvise en negativ PCR / TMA test eller andet negativt testresultat lavet højst 48 før indrejse, og som efter syv dage i landet kan fremvise en ny negativ PCR / TMA eller andet negativt testresultat, kan hjemmekarantæne afbrydes. Disse personer skal dog fastholde en passiv overvågning i op til to uger.