Gå til indhold

Sektorer i fokus

Her finder du resuméer af analyser af centrale sektorer i Spanien. Du kan finde sektoranalyserne i sin fulde længde ved at følge genvejene nederst på siden.
 

Fødevarer

Den spanske fødevareindustri er Spaniens største industri, svarende til 8 % af BNP. Branchen har klaret sig fornuftigt igennem den økonomiske krise. De største sektorer er kødproduktion, især svin og fjerkræ, og drikkevarer, især vin og øl. Grossistmarkeder spiller en vigtig rolle i Spanien, hvor fem detailkæder sidder på 40 % af markedet, mens resten fordeles på mindre og mellemstore specialbutikker.

Fiskeri og landbrug

Landbruget er en vigtig strategisk sektor i Spanien. Landet er verdens største eksportør af frugt og grønt og verdens største producent af olivenolie. Husdyrproduktionen af især svin og fjerkræ udgør 40 % af den samlede produktion og er blandt Europas største. Fiskerisektoren er også vigtig i Spanien, selv om den kun udgør mindre end 1 % af BNP. Spanien har Europas største fiskeflåde og er blandt de førende inden for akvakultur.

Sundhed

Det spanske sundhedsvæsen har de seneste år gennemgået en markant udvikling og anerkendes internationalt som både professionelt og effektivt. Den øgede decentralisering i form af udlægning af beslutningsprocesser og drift af sundhedsvæsenet til Spaniens 17 autonomier, som hver har et regionalt sundhedsvæsen, kræver et skarpt fokus på reducering af udgifter. Dette reflekteres i effektiviseringer og strømligninger af sundhedsvæsenet i samtlige autonomier.

Energi og cleantech

I det seneste årti har Spanien har været et af de lande i Europa, hvor der har været størst fokus på energi og miljø. Indtil krisen ramte i 2008 oplevede markedet en hurtig udvikling og høj vækst med investeringer i milliardstørrelsen. Selv om krisen uden tvivl har ramt Spanien hårdt, står cleantech sektoren stadig højt på agendaen. Cleantech er en af de få brancher, der kan få gang i økonomien, og frem mod 2020 har Spanien planer om at fordoble VE andelen og gøre en seriøs indsats for at forbedre landets energieffektivitet.

[No teThe Trade Council på ambassaden kan kontaktes dagligt kl. 9:00-16:00 på telefon (+34) 91 431 8445. 

Møder kun efter forudgående aftale.xt in field]