Gå til indhold

Hilsen fra ambassadøren

Velkommen til Danmarks Ambassade i Spanien

""       

Velkommen til vores hjemmeside! Her kan du finde et væld af informationer om Spanien, forretningsmuligheder på den iberiske halvø, og hvordan ambassaden kan hjælpe danskere i Spanien.

Jeg overtog posten som Danmarks ambassadør i Spanien og Andorra den 1. september 2018. Det er altid spændende at komme til et nyt land, men for mig har skiftet til Spanien været særligt, da det er min første post som ambassadør på en bilateral ambassade. Efter mange år, hvor jeg har arbejdet med Europa-politik, både i København, Bruxelles, Berlin og Paris, ser jeg meget frem til nu at fordybe mig i Spaniens tilgang til det europæiske samarbejde. En særlig prioritet for mig vil være at arbejde for, at relationerne mellem vore to landes regeringer kan blive endnu tættere. Jeg er overbevist om, at der er mange områder, hvor netop Danmark og Spanien kan arbejde tættere sammen i fremtiden.

Spanien er en af de store historiske nationer i Europa og en vigtigt samarbejdspartner for Danmark, både i EU og NATO og på det kommercielle område. Jeg glæder mig meget til at få lejlighed de kommende år til at komme ud i alle krogene af dette fascinerende land, fyldt med en stor mangfoldighed af initiativrige mennesker, kulturelle rigdomme og naturskønne områder.

Den overordnede opgave for mig og mine kolleger her på ambassaden er at varetage danske interesser og hjælpe dig - som dansk privatperson eller virksomhed - med det, du måtte have brug for i Spanien.

Et af vore primære indsatsområder er det kommercielle arbejde, hvor vi arbejder tæt sammen med danske virksomheder, der er interesserede i det spanske marked. Spanien har her rigtigt meget at byde på. Landet er godt på vej ud af den finansielle krise, og den spanske økonomi vokser nu støt igen, så behovet for tilførsel af varer og know-how fra udlandet er stigende. Ambassaden kan rådgive om de konkrete muligheder på baggrund af den ekspertise, vi gennem årene har opbygget om spansk økonomi, erhvervsliv og virksomhedskultur.

Du kan også læse meget mere her på hjemmesiden om ambassadens andre arbejdsopgaver, herunder den bistand vi kan yde danske borgere i Spanien. Hjemmesiden er tilgængelig på både dansk og spansk, og vi lægger stor vægt på at holde den løbende opdateret. Jeg håber derfor, at du vil finde de informationer, du måtte lede efter her på vores side eller gennem de mange links, vi giver til andre relevante sider. Ellers er du velkommen til at kontakte os via e-mail, telefon, fax eller post, og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig.

Til slut vil jeg opfordre dig til at følge ambassaden og mig selv på de sociale medier og komme med dit input, så vi kan gøre siderne så aktive og brugbare som muligt.

Mange hilsener,

Jens Kisling, Danmarks ambassadør i Spanien og Andorra