Gå til indhold

Rejse og ophold

På siderne til venstre finder du svar på mange ofte stillede spørgsmål - både i forbindelse med ferierejser, og når det gælder flytning til Spanien.

I denne sektion kan du læse om, hvordan du kan få bistand fra ambassaden og den øvrige udenrigstjeneste, hvis du får brug for det.

Du vil finde relevant information, som vi har udarbejdet på baggrund af vores erfaringer gennem mange års kontakt med danskere, der er kommet til landet. Herudover vil du finde en række links, hvor du kan søge yderligere information.

Har du spørgsmål, der ikke findes besvaret på hjemmesiden, er du velkommen til at kontakte os - gerne per e-mail. Vi vil da forsøge at bistå dig, evt. mod betaling i henhold til Udenrigstjenestens bekendtgørelse om betaling for offentlige ydelser på Udenrigsministeriets hjemmeside for gebyrregler.

Du skal være opmærksom på, at ambassadens ansvarsområder er begrænsede i forhold til de mange spørgsmål, der rejser sig, når man beslutter at rejse udenlands. Så ofte kan vi alene henvise til den spanske eller danske myndighed, der har ansvaret for det konkrete område/spørgsmål.

*

Borgerservice er navnet på den særlige enhed i Udenrigsministeriet, der bl.a. bistår danskere, når der er behov for støtte i forbindelse med problemer, som er opstået under ophold i udlandet.  I Borgerservice samarbejder ministeriet, ambassader og konsulater om hurtig og effektiv hjælp til danskere over hele kloden.

 

Links

 

På Udenrigsministeriets hjemmesider videregives oplysninger fra andre myndigheder og gives råd og vejledning. Udenrigsministeriet kan imidlertid ikke drages til ansvar for eventuelle problemer uanset oplysningerne på hjemmesiderne