Gå til indhold

Hvis uheldet er ude

Hvis din situation er kritisk, vil du uden for normal arbejdstid eller i weekenden og på helligdage ved opringning til ambassadens telefon (+34) 91 431 84 45 kunne blive omstillet gratis til Udenrigsministeriets Borgerservicecenter, som er døgnbemandet.

Tyveri og andre alvorlige hændelser bør straks anmeldes til spansk politi (anmeldelsen vil ofte skulle bruges efterfølgende til eget forsikringsselskab, og den er påkrævet for udstedelse af provisorisk pas). Ambassaden/konsulaterne kan ikke foretage politianmeldelse på danske statsborgeres vegne.

Politianmeldelser kan foretages på følgende måder: 

  • Ved personlig henvendelse på en politistation. 
  • Telefonisk bl.a. på engelsk (hele landet undtagen Barcelona-provinsen og Baskerlandet) telefonnummer +34 902 102 112 med angivelse af, på hvilken politistation rapporten efterfølgende ønskes afhentet. 
  • På internettet bl.a. på engelsk med angivelse af, på hvilken politistation rapporten efterfølgende ønskes afhentet:                                    

For Barcelona-provinsen: www.gencat.cat/mossos, vælg "Denúncies per Internet"                                    

For resten af Spanien: www.policia.es (NB: kan afhentes efterfølgende dag).

Husk altid at tegne en rejseforsikring før ferien til at dække eventuelle tab i tilfælde af tyveri eller mistede værdier og dokumenter.

Det understreges, at ambassaden/konsulaterne ikke kan finansiere hjemrejse for rejsende, der er blevet bestjålet eller af andre grunde ikke har penge til at købe billet. Ambassaden kan dog hjælpe med indkøb af billet, efter at penge er blevet overført til ambassadens konto.