Gå til indhold

Kørekort

Det er helt frivilligt, om man vil ombytte sit EU, EØS-kørekort til et spansk kørekort.

Hvis du har mistet dit danske kørekort i udlandet, skal du kontakte færdselsstyrelsen, som kan udstede en bekræftelseserklæring til, at du besidder et gyldigt dansk kørekort (“erklæring om førerret”). Hvis du har Nem-ID, kan du melde dit kørekort tabt på følgende hjemmeside 

Såfremt du ønsker at forny dit danske kørekort og såfremt du har sædvandligt opholdssted i Danmark, skal du henvende dig til borgerservice ved fysisk fremføde i Danmark.

Såfremt du ikke har sædvanligt opholdssted i Danmark, kan du ikke forny dit danske kørekort, men bør derimod anmode om et kørekort hos transportmyndighederne i det pågældende land hvori du opholder dig. Herefter vil det være muligt at udstede dit danske kørekort til et lokalt kørekort i det pågældende land. Færdselsstyrelsen kan udstede en erklæring om førerret for at bekræfte, at du tidligere har været i besiddelse af et dansk kørekort. En såkaldt erklæring om førerret kan indhentes ved at sende en anmodning til Færdselsstyrelsen med relevante kontaktoplysninger til følgende adresse:

Færdselsstyrelsen
Sorsigvej 35
6760 Ribe
Tel. +45 72 21 88 99
Email: [email protected] 

Såfremt det ønskes, kan ambassaden kontakte Færdselsstyrelsen med henblik på at anmode om erklæring om førerret. Der vil blive pålagt et ekspeditionsgebyr som skal betales til ambassaden, jf. bekendtgørelsen om betaling for ydelser leveret af den danske udenrigstjeneste.

OBS: Færdselsstyrelsen sender erklæringen direkte til dig.

Det anbefales, at du downloader kørekort-appen (kørekort app) fra App Store eller Google Play. Du skal dog stadig bruge dit fysiske kørekort, når du kører uden for Danmark.