Gå til indhold

Spanien byder på righoldig turisme for enhver smag, og de mange feriemål tiltrækker hvert år hundredtusindvis af danskere. Flertallet får et problemfrit ophold og en positiv oplevelse ud af besøget.

Ambassaden anbefaler danske turister at gøre sig bekendte med nedenstående punkter forud for rejsen til Spanien.

  • Det anbefales forud for rejsen at tegne privat rejseforsikring bl.a. med henblik på dækning af hjemrejse, som det gule sundhedskort ikke længere dækker. Det anbefales også ved kommunen at bede om et ”blåt EU-sygesikringsbevis”, som er mere kendt i Spanien end det gule sundhedskort. 
  • Det anbefales forud for rejsen at gøre sig bekendt med denne hjemmesides afsnit om Borgerservice, særligt følgende afsnit: Hvis uheldet er udePas; Pasregler for indrejse i Spanien; Rejseregler for kæledyr; Kørekort; Gebyrregler for ambassadens og konsulaternes arbejde
  • Det anbefales at medbringe fotokopi af pas, kørekort, billet og andre vigtige dokumenter. Under rejsen anbefales det at opbevare dokumenter og andre værdier på en til enhver tid betryggende måde (værdigenstande i sikkerhedsboks, dokumentkopier separat fra originaler, penge fordelt på forskellige steder). Hæng aldrig tasken over stoleryggen; stil aldrig tasken ved fødderne for at se på bykortet; efterlad intet i bilen. Det anbefales forud for rejsen at gøre sig bekendt med egen banks spærreservice og døgnbemandingtselefon. 

Ambassaden er bekendt med følgende særlige sikkerhedsproblematikker, som hermed videregives til danske turister:

Lommetyvene er uhyre dygtige og arbejder ofte i grupper herunder med mindre børn. Der er særligt i de større byer, f.eks. i Madrid og Barcelona, tilbagevendende problemer med lommetyve og tasketyverier.

I Madrid er områderne Puerta del Sol og tilstødende kvarterer (Lavapiés, Plaza Mayor og Gran Vía), den centrale bypark Retiro, Barajas lufthavn og Metroen særligt hjemsøgt.

I Barcelona er især Ramblaen og tilstødende gader risikoområde. Generelt rapporteres der om problemer i lufthavnene, herunder også ved check-in og på parkeringspladserne.

Rejsende i ikke-spansk registrerede biler eller udlejningsbiler bør være opmærksomme på ”motorvejspirater”. De begår røverier f.eks. på rastepladser eller ved at foregive bilproblemer eller ved stenkast på ruden, som tvinger bilisten til at standse, hvorefter bilisten udsættes for røveri. Problemet, som også omfatter biler med campingvogne, synes særlig udtalt omkring Barcelona, men er kendt på hele Middelhavskysten. Evt. hændelser bør straks anmeldes til politiet.

Nattelivet kan være hektisk. På Solkysten anbefales det ikke at gå alene efter mørkets frembrud.

Om natten anbefales det desuden ikke at køre i taxi alene. Disse anbefalinger understreges, såfremt der er tale om unge piger, idet der har været rapporteret om overgreb.

Kommer man i kontakt med politiet, anbefales en venlig og samarbejdende adfærd.